Site Overlay

Tuntikuvaukset

AAMUN FLOW

’Aamun Flow’ on kehoa virkistävää joogaa, mikä valmistaa meitä päivän koitoksiin. Tällä tunnilla avaamme, kierrämme, notkistamme ja herättelemme kehoamme löytäen samalla voima sisältämme. Aloitamme lempeästi hengitystä mukaillen ja siirrymme pikkuhiljaa dynaamisimpiin asanoihin. Tunti alkaa ja päättyy hiljentymisellä, joten on hyvä varata mukaan sukat ja pidempää päälle pantavaa. Tunti sopii kaikille.

VIRTAAVA SLOW

TORSTAISIN KLO 18-19.15 (alkaen 18.8.)

’Virtaava Slow’ on tunti, mikä kehittää liikkuvuutta, tasapainoa, voimaa ja mielenrauhaa. Tunnilla tehdään virtaavia asanasarjoja hengitystä mukaillen ja dynaamisia pitkäkestoisempia asanoita. Se sopii tehtäväksi pitkin päivää. Tällä tunnilla voi saada hien pintaan. Tunti alkaa pienellä keskittymis-harjoituksella ja päättyy lyhyeen rentoutukseen. Tunti sopii kaikille.

POWER JOOGA

’Power jooga’ on dynaaminen joogaharjoitus, jossa keskitytään fyysiseen harjoitukseen ja se päättyy loppurentoutukseen. Tämä tunti on raskaampi ja vauhdikkaampi tunti kuin ’virtaava slow’. Tunti kehittää voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Mukaan kannattaa varata pieni hikipyyhe.

YINJOOGA

PERJANTAISIN KLO 18-19.15 (alkaen 19.8.)

Yin on olemista ja palauttavaa lepoa tekemisen ja kuluttavan aktiivisuuden sijaan. Se on terapeuttinen joogamuoto, mikä rauhoittaa kehoa ja mieltä. Siinä päästetään irti kaikesta suorittamisesta ja toimii hyvänä vastapainonna fyysiselle joogalle ja muulle harjoitukselle.

Tällä tunnilla tehdään passiivisia venytyksiä bolstereita, joogavöitä ja -blokkeja hyödyntäen. Asanoissa viivytään vähintään 3-5 min. Tunneilla keskitytään paljon lantion ja alaselän venytyksiin, koska joogafilosofian mukaan tänne varastoituu helposti fyysisiä ja henkisiä jännitteitä. Yinjooga lisää hyvinvointia monella tapaa.

PRANAYAMA

TORSTAISIN KLO 18-19.15 Virtaava Slow -tuntiin yhdistettynä (alk. 18.8.)

Pranayama on tietoista hengittämistä – hengityksen säätelyä ja pitkittämistä. Hengityksen tahdonalaisella ohjaamisella rauhoitetaan kehoa ja mieltä avaten energiatukoksia. Näin energia pääsee virtaamaan kehossa esteettömästi.

SOINTUKYLPY

– RYHMÄRENTOUTUS ÄÄNIMALJOILLA

PERJANTAISIN KLO 18-19.15 YINJOOGATUNNIN PERÄÄN (n. 15 min.) alk. 19.8.

Sointukylpy on ryhmille tehtävä äänimaljarentoutus. Se on jokaiselle osallistujalle ainutlaatuinen matka omaan sisimpään. Rentoutus tapahtuu joogamatoilla maaten viltin alla. Käytössä ovat äänimaljat (2 x kehomalja, sydänmalja ja chakramalja), koshi, sadekeppi, gongi ja tingshat.

ÄÄNIMALJAHOITO

– yksilö- tai parihoito. Syvärentoutus. Ks. enemmän kohdasta ’Äänimaljahoito’